Domů O produktu Řešení Zdroje Zákaznická podpora Company Blog
Klientský portál EN Vyzkoušet zdarma

Emailové hrozby II. - Ransomware zašifruje vaše data

November 19, 2019


V prvním díle Emailových hrozeb jsme popsali, co je phishing a spear-phishing. Dnes se podíváme na další rozšířené hrozby.

Ransomware

Ransomware je druh závadného softwaru (tzv. malwaru), který po instalaci do zařízení zablokuje přístup ke všem datům tak, že je zašifruje. Pokud nemáte zálohu dat, zdá se být jedinou možností, jak se k datům znovu dostat, zaplatit požadovanou částku. Teprve pak, možná, získáte kód k odemknutí. Toto však nedoporučujeme. Zaplacením jen podpoříte další útoky.

Útok začíná emailem s přiloženým odkazem, nebo přílohou. Odkaz otevře infikovanou stránku, která může následně oznámit: „Na počítači máte nelegální software, musíte zaplatit pokutu“, nebo rovnou: „Vaše data byla zašifrovaná. Pro získání klíče k odemknutí zaplaťte danou částku“.

Snímek obrazovky 2019-11-19 v 14.08.57

Bohužel, jakmile se ransomware do zařízení dostane, je obtížné se ho zbavit. Nejlepší variantou ochrany je proto prevence a včasné identifikování takového emailu, jak jsme popsali v článku zde, a samozřejmě účinné antispamové řešení (jako třeba Virusfree), které včas závadný email zpracuje a odstraní.

Zdroj obrázku: Wikipedia

Spam

Spam je asi nejznámější hrozbou, se kterou se můžete setkat. Obecně se tak označuje jakýkoliv nevyžádaný email, který je buď jen otravnou zprávou, či reklamou, ale zároveň i zprávou s virem, škodlivou přílohou, nebo odkazem.

I spam samotný může být nebezpečný. Velké množství nevyžádaných zpráv může zablokovat přijímání jiné důležité pošty, případně celkovou emailovou komunikaci. To převážně pro všechny podnikatele závislé na emailové komunikaci znamená finanční ztrátu.

303570590 f2060a409f o

Antispam Virusfree zamezí tak velkému přísunu spamu a zajistí, abyste do schránky dostali skutečně jen ty zprávy, které jsou nezávadné. Přečtěte si o tomto řešení pro firmy více.

Photo by 1541 on Foter.com / CC BY-NC-SA

Nezmeškejte žádné novinky! Přihlásit se k odběru...

Společnost

Excello s.r.o

IČ: 27444899

DIČ: CZ27444899

Praha, Česká republika

Užitečné odkazy

Klientský portál Help

Tyto stránky používají cookies za účelem lepšího komfortu jejich prohlížení. Kliknutím na "Potvrdit" souhlasíte s jejich použitím. Přečíst více o cookies.

Odmítnout Potvrdit